Individuele PMT

Therapie, gericht op jou
Divider

Individuele psychomotorische therapie

Individuele therapie is op jou zelf gericht. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt voor jezelf op te komen, het lastig vindt je spanningen te reguleren, je angstig bent, moeite hebt grenzen aan te geven, enz. Ik zal bewegingsoefeningen zo samenstellen dat jij deze thema’s tegenkomt. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt je grenzen aan te geven, ga ik deze juist opzoeken in de oefening. Vervolgens gaan we samen onderzoeken hoe je een grens kunt herkennen bij jezelf (lichaamssignalen), hoe je een grens kunt aangeven, op welk moment je dat het beste kunt doen en ga je daarmee oefenen. Vervolgens is het aan jou om dit ook in je dagelijks leven toe te passen.

Ervaringsgericht werken

PMT is er voor iedereen die affiniteit heeft met bewegen of via een verbale therapie niet het gewenste resultaat bereikt. In mijn praktijk richt individuele PMT zich vooral op alle leeftijden. Voor kinderen onder de 18 is de betrokkenheid van ouders wenselijk. 

Wanneer PMT?

Je wilt leren omgaan met je spanningen
Je wilt leren grenzen aangeven
Je wilt leren meer assertief te zijn (minder onzeker)
Je wilt voor jezelf leren op te komen
Je wilt leren omgaan met je angst
Je wilt meer zelfvertrouwen opdoen
Je wilt adequaat leren omgaan met je emoties
Je weet hoe je het anders wilt doen, maar dit lukt niet in de praktijk
Als aanvulling op je huidige (verbale) behandeling
Quote marks
Met Wendy gekoppeld door een opdrachtgever voor een teamcoachingstraject. Het bleek een vruchtbare en soepele samenwerking: Wendy is iemand die goed luistert en doorvraagt naar wat de bedoeling is en dan snel goede ideeën heeft voor de uitvoering. Tijdens de uitvoering sluit ze heel goed aan bij wat de groep vraagt: luisteren als het nodig is, rustig bijsturen en waar nodig het programma aanpassen aan kansen die zich voordoen. Ze verstaat duidelijk haar vak en weet mensen makkelijk mee te krijgen zodat ze bijna spelenderwijs echt stappen verder zetten in inzicht en ontwikkeling. Wat mij betreft een samenwerking die smaakt naar meer.
- Paut Kromkamp
Quote marks
chevron-downchevron-right-circle