Individuele psychomotorische therapie

individuele-pmt-bal

Individuele therapie is op jou zelf gericht. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt voor jezelf op te komen, het lastig vindt je spanningen te reguleren, je angstig bent, moeite hebt grenzen aan te geven, enz. Ik zal bewegingsoefeningen zo samenstellen dat jij deze thema’s tegenkomt. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt je grenzen aan te geven, ga ik deze juist opzoeken in de oefening. Vervolgens gaan we samen onderzoeken hoe je een grens kunt herkennen bij jezelf (lichaamssignalen), hoe je een grens kunt aangeven, op welk moment je dat het beste kunt doen en ga je daarmee oefenen. Vervolgens is het aan jou om dit ook in je dagelijks leven toe te passen.

Ervaringsgericht werken

PMT is er voor iedereen die affiniteit heeft met bewegen of via een verbale therapie niet het gewenste resultaat bereikt. In mijn praktijk richt individuele PMT zich vooral op alle leeftijden. Voor kinderen onder de 18 is de betrokkenheid van ouders wenselijk.

Wanneer PMT?

dot Je wilt leren omgaan met je spanningen

dotJe wilt leren grenzen aangeven

dotJe wilt leren meer assertief te zijn (minder onzeker)

dotJe wilt voor jezelf leren op te komen

dotJe wilt leren omgaan met je angst

dotJe wilt meer zelfvertrouwen opdoen

dotJe wilt adequaat leren omgaan met je emoties

dotJe weet hoe je het anders wilt doen, maar dit lukt niet in de praktijk

dotAls aanvulling op je huidige (verbale) behandeling


Met Wendy gekoppeld door een opdrachtgever voor een teamcoachingstraject. Het bleek een vruchtbare en soepele samenwerking: Wendy is iemand die goed luistert en doorvraagt naar wat de bedoeling is en dan snel goede ideeën heeft voor de uitvoering. Tijdens de uitvoering sluit ze heel goed aan bij wat de groep vraagt: luisteren als het nodig is, rustig bijsturen en waar nodig het programma aanpassen aan kansen die zich voordoen. Ze verstaat duidelijk haar vak en weet mensen makkelijk mee te krijgen zodat ze bijna spelenderwijs echt stappen verder zetten in inzicht en ontwikkeling. Wat mij betreft een samenwerking die smaakt naar meer.

- Paut Kromkamp