Over mij

Mijn naam is Wendy den Hartog en ik ben in 2015 deze praktijk gestart vanuit mijn passie om mensen op een ervaringsgerichte manier een stap verder te helpen in hun ontwikkeling.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat jezelf echt goed (leren) kennen van enorme meerwaarde is in het leven. En dat dit het beste kan door een combinatie van praten èn ervaren. Wanneer je begrijpt waarom je doet wat je doet kun je milder zijn naar jezelf en meer zelfvertrouwen gaan ervaren. Je weet waar je kwaliteiten liggen en kunt deze optimaal benutten. Ook wanneer het even tegenzit en je bent vastgelopen in tegenwerkende patronen. Je lichaam geeft in al deze thema’s veel informatie. Het leren luisteren naar je eigen lichaamssignalen en je handelen daarop afstemmen is waar ik je graag bij help en begeleid. Zowel persoonlijk als professioneel.

Het lichaamsgericht werken heeft zijn basis gekregen in mijn opleiding en werk als therapeut. Ik heb hierin echter zo’n meerwaarde mogen zien bij mensen dat ik het werken met lichamelijke gewaarwordingen ook toepas in mijn supervisie, intervisie en coaching.

Ik vind het leuk om me zowel persoonlijk als professioneel te blijven ontwikkelen. Deze passie breng ik graag aan je over.

Als ik niet aan het werk ben vind ik het leuk om te lezen, boksen, skeeleren, dansen, zingen (alleen voor eigen gehoor ;-)) en vooral tijd door te brengen met mijn gezin. Ik maak graag een praatje met mensen om hen te ontmoeten en leren kennen. Mensen die mij kennen omschrijven mij als enthousiast, betrokken, integer, open/ toegankelijk, respectvol en professioneel. Benieuwd naar ervaringen van klanten? Die vind je hier.

over-mij-achtergrond

Professionele achtergrond

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool Windesheim als bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut (PMT’er). Aansluitend ben ik als PMT’er aan het werk gegaan en heb ik ervaren dat mijn kracht ligt in het werken met thema’s als het vergroten van zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen, nee leren zeggen, meer assertief zijn, het doorbreken van angst en leren omgaan met spanning en ontspanning. Kortom, mensen (weer) in hun kracht laten komen! Mijn manier van werken kenmerkt zich door het gebruik van humor, veel begrip, een luisterend oor, spiegelen en samen zoeken naar de betekenis van de opgedane ervaringen voor jou als uniek persoon.

Om de kwaliteit van de therapie te kunnen waarborgen ben ik ingeschreven in het Register Vaktherapeutische Beroepen (www.registervaktherapie,nl). Dit betekent onder andere dat ik regelmatig bijscholingen volg en deel neem aan intervisie. Mijn registratienummer is 103088.

Ben je op zoek naar psychomotorische therapie? Lees dan hier verder over mijn aanbod of neem contact op voor meer informatie.

In 2015 heb ik aan de MDFT Academie (onderdeel van stichting jeugdinterventies) de studie Multi Dimensionele Familie Therapie (MDFT) afgerond. Deze ben ik gestart vanuit mijn wens om met gezinnen te kunnen werken. Ik geloof namelijk dat de problemen die door kinderen en jongeren ervaren worden een probleem zijn van het hele gezin. Ieder gezinslid heeft daar last van, ieder gezinslid draagt bij aan de instandhouding van het probleem en ieder gezinslid vormt daarmee een deel van de oplossing van het probleem. Dit familiegericht werken heb ik in mijn praktijk geïntegreerd in de psychomotorische therapie. Je kunt als gezin of als relatie in mijn praktijk terecht voor psychomotorische systeemtherapie. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool Windesheim als Supervisor. Het ervaringsgericht werken binnen supervisie spreekt me erg aan, net als de aandacht die er binnen dat werken is voor het persoonlijke denken, voelen, handelen en willen als onderdeel van jou als professional. Als supervisor onderscheid ik mij door veel aandacht te hebben voor lichamelijke gewaarwordingen en het inzetten van ervaringsgerichte oefeningen om jouw leerproces te bekrachtigen.
Om de kwaliteit van de supervisie te kunnen waarborgen sta ik ingeschreven bij de beroepsvereniging voor supervisie en coaching (www.lvsc.eu) met de code HAR025-S. Deze inschrijving betekent dat ik regelmatig bijscholingen volg en deel neem aan intervisie. Daarnaast ben ik geaccrediteerd supervisor bij het register vaktherapeutische beroepen.

Ben je op zoek naar supervisie of intervisie? Lees dan hier verder over mijn aanbod of neem op contact voor meer informatie.

In 2021 zal ik afstuderen aan de opleiding register coach (eveneens aan de hogeschool Windesheim).

Ben je op zoek naar coaching? Lees dan hier verder over mijn aanbod of neem contact op voor meer informatie.