Praktijk voor
psychomotorische therapie

Waarom kan psychomotorische therapie goed bij jou aansluiten? Omdat je soms meer nodig hebt dan alleen een luisterend oor.

Regelmatig komt het voor dat mensen last hebben van klachten zoals spanningen, angst, somberheid, piekeren, onzekerheid, et cetera. Het is altijd een goede optie om erover te praten. Soms is alleen praten niet voldoende en merk je dat dit voor jou niet goed werkt. Dan is een praktijk- ervaringsgerichte manier wat, naast praten, wordt toegepast in deze therapievorm wellicht iets voor jou.

Wat doet een psychomotorisch therapeut?

psychomotorische-therapie Deze therapie wordt gegeven door een psychomotorisch therapeut, afgekort ook bekend als een PMT’er.

Voordat de therapie van start gaat zal de PMT’er een intakegesprek houden. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk waar jouw problemen liggen en wat daar het beste voor zal werken. We stellen dan een behandelplan op, zodat we op gerichte wijze met jou aan de slag gaan. Het verloop van de therapie is spannend en zal spoedig zijn vruchten gaan afwerpen.

Tijdens de therapie zal de nadruk meer liggen op het doen en op het ervaren, en minder op het praten. Denk hierbij aan bewegingen en lichamelijke oefeningen. Door oefeningen probeert een PMT’er er voor te zorgen dat je je bewust wordt van je gedrag en dat je dit gedrag kan veranderen. Met deze tools kun je ook aan de slag buiten de therapesessies.

Op een gegeven moment zal je bewust zijn van deze veranderingen en weet je hoe je dit kunt toepassen. Dan zal je merken dat je begint met helen en dat je een weg vindt die ervoor zorgt dat je weer goed in je vel komt. Wanneer de therapie succesvol voor je uitpakt, dan zal je hier de rest van je leven wat aan hebben. Je weet nu hoe je bepaalde situaties - energieën kunt sturen en hiermee om kunt gaan.

Maak kennis met Sense


Ben je benieuwd wat Sense voor jou kan betekenen of wil je meer informatie over therapie? Neem gerust contact met ons op. Dit kan zowel via de telefoon als via het contactformulier.

blue-envelop-icon info@sense-pmt.nl

blue-mobile-icon 06 - 28 38 00 70


Wendy wist heel goed aan te sluiten bij mijn dochters door haar open, rustige en ook enthousiaste manier van contact maken. Hierdoor kon ik samen met hen werken aan onze doelen.

- Sylvia